Over de BanyanTree Almere

Over ons

Esther Speet van Qi EnergyFlow

Sportief, avontuurlijk, spontaan en enthousiast ben ik. En rustig, zacht, intuïtief en gevoelig. Yin Yang zoals Zhineng Qigong en Yoga. Graag neem ik je mee in de krachtige, zachte en meditatieve bewegingen van Zhineng Qigong, waarbij je in een korte tijd een groter lichaamsbewustzijn en zelfhelend vermogen ervaart. Of in de mooie combinatie van Qigong en Yoga, waarbij deze bewegingsvormen elkaar verdiepen en verrijken. Wil je je richten op meditatie en ademen, dan is Meditatie & Yoga Nidra echt iets voor jou. Alles wat er in jou leeft mag er zijn in de les. Kom meedoen en 'let your energy flow!'.

Hilde Roberts van Yoga Vira

Vinyasa flow yoga voelt voor mij als jeugdige liefde, Yin yoga als intense diepe verbondenheid. Een geweldige combinatie! Beiden heb ik nodig om de flow van mijn leven te vinden. Ik verzorg mijn lessen dan ook vanuit wat yoga mij brengt; energie, zachter zijn voor mezelf, luisteren naar de beweging van mijn hart in plaats van mijn hoofd laten leiden, ruimte, lichamelijk maar ook geestelijk. Liefdevolle aandacht en verbondenheid zijn mijn sleutelwoorden. Vira staat voor Held. Iedereen heeft een held in zichzelf. Mag ik je begeleiden op je reis naar de jouw held?

Kim Bierman- van Eijgen van YogAmor

De belangrijkste aspecten in mijn leven en mijn yoga lessen zijn: de natuur, plezier hebben, naar je lichaam luisteren, durven en vooral jezelf zijn en leven op de manier die bij je past. Ik geef nu wekelijkse zwangerschapsyoga lessen in de Banyan Tree. In mijn lessen leer ik zwangere vrouwen omgaan met de fysieke en mentale veranderingen tijdens de zwangerschap. Mijn doel is om de zwangerschap voor een vrouw zo comfortabel en ontspannen mogelijk beleven. Naast zwangerschapsyoga geef ik tevens vinyasa yoga en restorative yoga. 

Rosemary Andermann van Mindfulness

Ik ben open, enthousiast en intuitief en ik hou van de stilte en in beweging zijn. Ik geef Mindfulness trainingen op de zaterdagmiddag en organiseer terugkomsessies op de vrijdagavond. Tijdens de Mindfulness training leer je om je aandacht te richten in het hier en nu zonder oordeel en jezelf toe te staan te zijn zoals je bent. Dit laatste vind ik mooi, het schept ruimte en haalt de druk van het "moeten" weg. In het moment aanwezig zijn biedt de gelegenheid om het leven direct te ervaren zonder tussenkomst van gedachten. Je bent van harte welkom bij alle Mindfulness activiteiten! 

Yvonne Hoeboer van Zhineng Qigong

Na een reis naar China om les te krijgen van Chinese teachers, is Zhineng Qigong mijn 'way of life' geworden. Ervaar ook wat deze dynamische Chinese bewegingsvorm met jou kan doen. Loslaten, energie laten stromen en het zelfhelend vermogen van het lichaam aanspreken, dat is wat het met mij heeft gedaan.Vanuit rust en bezieling reik ik je handvatten en oefeningen aan in mijn lessen, voor rust in je hoofd en een energiek lichaam, zodat je straalt, net als ik.

Rinkse Roem van Rinske Yoga & Health

Tijdens mijn Yoga retreat in 2016, werd ik diep geraakt door Vinyasa Yoga. Dat ik ooit Yoga docent zou worden, kwam toen niet bij mij op. Maar, in het leven bestaat geen toeval. Soms voel je zo sterk iets te moeten doen waarin je achteraf ziet waarom. Graag wil ik jou laten ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Bewegen in een continu flow ondersteund door muziek, beginnend en eindigend met een rust moment voor jezelf. Door de diverse houdingen stroomt jouw energie en brengt het jouw lichaam en geest bijeen, waardoor je rust, vrijheid en blijdschap ervaart. Mijn passie is om jou te laten stralen.

Alice Kwakkernaat van De Vuursteen

Na een mislukte operatie aan mijn rug, lukte het oa niet meer om yoga te doen.Toen na het lezen van een artikel over Zhineng Qigong en het doen van een één daagse workshop, wist ik dat dit mijn pad was. ZQ is een Chinese Bewegingsleer welke het zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleert. ZQ is als meditatie in bewegingTien jaar later en inmiddels pijn vrij, geef ik les met passie en liefde. Ik vind het fijn om mensen te stimuleren en  te motiveren op alle facetten in het leven. Naast Zineng Qigong heb ik een opleiding gevolg over Edelsteen Therapie en Chinese Voedingsleer.